2023 JARO

Byl dohrán další ročník Jarního turnaje neregistrovaných. Zúčastnilo se ho celkem 27 týmů, což je průměrná účast z posledních několika let. I tentokrát byl turnaj rozdělen do dvou kategorií - profi (týmy Blatenské ligy) a amatéři.

Mezi profíky soutěžilo 8 týmů, o jednu méně než na jaře. Z vítězství se radoval tým MěÚ Blatná I., jehož hráči shodili celkem 910 kuželek. O pouhých 6 kuželek méně (904) měli Scotland Yard. Třetí místo obsadil Kozel Skaličany (883 kuželek). V jednotlivcích to byl krásný souboj. Nakonec zvítězil Pepa Mourek ze Střeďáků, měl 282 kuželek. O jednu jedinou méně (281) shodil Honza Mikeš, není bez zajímavostí, že posledním hodem šel do plných a shodil sedmičku. Protože měl lepší dorážku i jedna by mu stačila na výhru. Stupně vítězů doplnil 3. David Reguš z Býků Buzice II., rekordman kuželny na 60 hs, za 271 kuželek se skvělou dorážkou (113).

Kategorii amatérů (19 týmů) s náskokem vyhráli Žabáci, kteří tak vylepšili 2. místo z léta. Skvělý výkon 985 kuželek by bohatě stačil na výhru i mezi profíky. Druzí tentokrát skončili DrnFejt (v létě 3.), i jejich 946 kuželek by předčilo všechny profi. Třetí místo při své premiéře na turnaji berou Býci Buzice II. (846 kuželek). Jednotlivce opanoval Jaroslav Malčík z Žabáků, když shodil výborných 280 kuželek. Stříbrnou medaili získal Ondra Drnek (DrnFejt) za 264 kuželek. Třetí byla Martina Šmudlová (Žabáci) s 260 kuželkami a zopakovala tak loňské umístění.

Všem hráčkám a hráčům děkujeme za účast, doufáme, že jsme je aspoň trochu pobavili. Těšíme se na viděnou v létě (cca po pouti), kdy je na programu letní verze turnaje.

Hodu zdar!

Konečné výsledky: