2023 JARO

Máme za sebou 1. ročník Jarní Blatenské 120. Po loňském premiérovém letním turnaji se počet účastníků více než dvojnásobil. Většinu hráčů tvořili domácí, ať už profíci, tak také spousta neregistrovaných. Kromě nich se turnaje zúčastnili i hráči z Písku, Příbrami, Nové Vsi, Trhových Svin, Prahy nebo až z dalekého Rýmařova (okres Bruntál). K vidění bylo spousta zajímavých individuálních i týmových výkonů.

Z vítězství mezi dvojicemi se mohou radovat domácí Uprchlíci Kája Koubek a Jirka Vokurka, kteří celkovým výkonem 1 159 kuželek o pouhou 1 kuželku přehodili tým Kovohutě II. tvořený Davidem Hoškem a Martinem Čistým. Bronz bere Nová Ves A (1 138 kuželek) ve složení Ilona Hanáková a Martin Vašíček. Celkem se do bojů zapojilo 64 dvojic.

Kategorii jednotlivců ovládl v téměř mužském rekordu kuželny Kája Koubek (614 kuželek), tentokrát v týmu Lojzové. Druhé místo obsadil David Hošek z Kovohutí II. (595 kuželek) a třetí skončil za Vyhaslý hvězdy Evžen Cígl (589 kuželek). Mužů bylo celkově 80 (počítáno, že hráli jednou).

Mezi ženami zvítězila s drobným náskokem Ilona Hanáková z Nové Vsi A (572 kuželek). Stříbrnou pozici získala Beáta Svačinová (564 kuželek) v týmu RaBe. Na stupních vítězů je doplnila další domácí hráčka Monika Kalousová (Puberťáci, 543 kuželek). Žen bylo 17.

Všem zúčastněným děkujeme za účast a výhercům gratulujeme. Těšíme se na viděnou na dalším turnaji, který by měl proběhnout v obvyklém letním termínu, tedy po blatenské pouti v 2. polovině srpna a začátku září.